Användningsområden

Standardtillbehör

Degkrok

Degkrok, Visp och Omrörningstillbehör till hushållsassistent

Vanliga tillbehör till en hushållsassistent


Huvudområdet för en hushållsassistent är att blanda och bearbeta deg och till detta behövs degkrokar. Med hjälp av degkrokarna kan du lättare bearbeta stora degar jämfört med om du gjort det förhand. Vissa maskiner som exempelvis Ankarsum (föredetta Electrolux) har även verktyg för att knåda degen.

Visp

Vispen hör också till ett av standardtillbehören. Fördelen med att använd assistenten framför exempelvis elvisp är att du slipper stå och hålla i vispen under momentet vilket ger dig fria händer att tillsätta mer ingredienser. Visparna på en köksassistent kan användas till allt från att vispa marängsmet, grädde eller pannkakssmet men också till lättare smörbaserade degar. Det finns varianter med en eller två vispar.

Andra vanliga tillbehör

Köttkvarn

Köttkvarn till en hushållsasstistent

Köttkvarn


Med hjälp av köttkvarnen kan du mala ditt eget kött eller exempelvis stoppa din egen korv. Idag är efterfrågan på närproducerat kött stort och att köpa kött från närmaste bonde och därefter själv mala ger dig stor kontroll över maten. Att stoppa korv är en rolig sysselsättning och ger en produkt helt olik livsmedelsbutikens alternativ.

Passertillsats

Med en passertillsats kan du verkligen ta vara på frukt och bär. Pureér och mos kan du göra av alla möjliga slags frukter. Varför inte på tomat, plommon eller äpplen, här är det bar fantasin som sätter gränser.

Pastatillbehör

Att göra egen pasta är inte alls svårt även om kan tro det. Med hjälp av tillbehören gör du enkelt lasagnlattor eller god tagliatelle till pastasåsen. Finns lite olika varianter så kolla upp så du vet vilken sort just din variant kan göra. Självklart kan du köpa en separat pastamaskin men varför inte utnyttja hushållsassistenten du redan har hemma?

Rivtillsats och grönsaksskärare

Snabbt och enkelt kan du riva allt ifrån choklad till nötter och mjukare saker som ost eller potatis. Du slipper det tidskrävande arbetet och blir klar på nolltid. Med grönsaksskäraren kan du även strimla grönsaker och rotfrukter för andra ändamål.

Müslikvarn

Muslikvarnen hjälper dig att  “platta” till sädeskorn av olika slag för att kunna göra egen musli av olika slag. Genom att använda hela korn blir muslin både fiber och näringsrik. Använd tillexempel havre, råg,vete eller dinkel och tillsätt valfria nötter, torkade bär eller annat gott.

Mixer

Att kunna använda en mixerkanna till sin hushållsassistent är definitivt en av de bättre grejerna. En blender eller mixer tar annars stor plats i köket så här sparar du utrymme. Dessutom är det härligt att kunna mixa både soppor till lunch och smoothies till mellanmål.

Förutom ovanstående finns det en uppsjö av tillbehör allt beroende på vilken hushållsassistent du köper. För att nämna några lite mer ovanliga finns det tillbehör för att göra din hushållsassistent till allt från glassmaskin, slowjuicer, godistilllverkning och kanske minsta tillbehöret är en konservöppnare.